Je bent hier:

Een pensioengat? We adviseren over de beste fit voor jouw situatie

Een volledig pensioen komt uit drie bronnen: overheid (AOW), voormalige werkgevers en eigen voorzieningen. Als dit minder dan 70% van je laatstverdiende loon is, heb je een pensioengat. Financieel Voorwaarts bevat het berekenen en adviseren over bijsparen om dit gat te dichten.

Aanvullend pensioen opbouwen

Je kunt zelf pensioen opbouwen via een lijfrenteverzekering of banksparen. Beide methoden zijn fiscaal voordelig en helpen je een extra spaarpot voor je oude dag op te bouwen. Banksparen is vaak goedkoper en valt onder het depositogarantiestelsel, terwijl een lijfrenteverzekering regelmatige uitkeringen na pensionering biedt. Wanneer de einddatum van je lijfrente nadert, kun je kiezen voor uitkering of doorsparen, afhankelijk van je financiële behoeften op dat moment.

Persoonlijk advies

Bij Financieel Voorwaarts ondersteunen we je met alle aspecten van pensioenopbouw en lijfrente. Van het berekenen van een pensioengat tot het kiezen tussen lijfrente of banksparen, bieden wij advies op maat. Daarnaast assisteren we je bij het vinden, vergelijken en afsluiten van de juiste pensioenvoorziening voor jouw situatie.

Maak vandaag nog een afspraak voor een financiële quick scan en laat ons je helpen met het optimaliseren van je pensioen en lijfrente.

5 redenen om voor Financieel Voorwaarts te kiezen

  • Direct 360° overzicht met een Financiële Scan
  • Concrete actiepunten om je financiën te verbeteren
  • Vergelijk en bemiddeling verzekeringen en vermogensopbouw
  • Jaarlijkse belastingaangifte en voorlopige teruggave
  • 365 dagen per jaar persoonlijk financieel advies
Maak een afspraak